Åbningstider i SEPTEMBER: Tirs 19.30-21.00, Fre: 10-14 + Lørdag 10-13 - Se butikkens kurser her.
Den Lille Garnbutik

Gratis opskrift på sæbemåtter

· 306 ord · om 2 minutter

Jeg sælger en del sæber i butikken. Faste sæber.

For mig fungere de meget bedre end flydende sæbe, og de er meget bedre for min hud og mine hænder. Der er dog nogle ting man lige skal overveje! De faste sæber skal tørre ind mellem håndvaskene. Da de ellers ikke dræber alle de bakterier der lægger sig på dem.

I den her tid hvor vi vasker ekstra meget fingre kan dette være en udfordring. Det er hos os ikke længere nok at have en af de der fine sæbeskåle hvor vandet skulle løbe fra.

Så jeg har i stedet brugt sæbemåtter, små strikkede og hæklede måtter sæben kan ligge på. Garnet suger vandet fra sæben og tørre den ud. Og så er det bare at smide dem til vask når dagen er omme.

De kan være rigtig gode som små ansigtsklude også.


Strikket version:

En i ret strik, strikket i 8/8 garn på pind 4,5.
Slå 20 masker op. Strik ret på alle pindene til du har et ønsket mål. Vasker du tit fingre kan det være en fordel med en måtte du kan lægge dobbelt så den suger ekstra godt. For en pæn kant tager strikker jeg første maske ret, og tager sidste maske af som skulle den strikkes vrang.


Den hæklede version(Denne lavet af Bente Iversen):
Slå 28 m op lidt løst op

Række 1 : begynd i 3. maske(boble) fra nålen, men for at lave en pæn kant magen til den i den anden ende, hækles ned i boblen på bagsiden af luftmaskerækken. Nu hækles 1 stangmaske i alle masker.

Række 2 til 11 : vend med 2 lm og hækle ned om stangmaske stangen fra forrige række, skiftevis fra forsiden og bagsiden(Også kaldet reliefstangmasker). Slut med en stangmaske om sidste stangmaske. Efter række 11 bryd garnet, træk tråden gennem og hæft enderne.